TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Hajhullás és kezelése

newhair
2020.03.03 12:22
Hajhullás és kezelése

A hajkorona meghatározó szerepet tölt be megjelenésünkben. A sűrű hajzattal rendelkező embereket általában fiatalabbnak, vonzóbbnak, egészségesebbnek látjuk, mint azokat, akik hajvesztéstől szenvednek.

A hajhullás korunk egyik népbetegsége. Az ún. androgén alopécia az egyik legjellemzőbb hajvesztési forma, amelyet a mindennapok során férfias típusú hajhullásnak nevezünk, de nem ritkán nőknél is előfordulhat. Ha hajvesztés számottevő előbb hajritkulásról, később kopaszodásról beszélhetünk, amit a szaknyelv alopécianak nevez.

A hajszálak megújulása, így a hajhullás egy természetes folyamat, amely azon emberek életében is jelen van, akik nem szenvednek androgén alopéciában. Mindenki hallhatta már, hogy a modern orvostudomány napi 100 hajszálnál tekinti kórosnak a hajvesztést. Az androgén alopécia esetében sokszor nem veszít ennyi hajszálat naponta a páciens, viszont az igazi gondot az jelenti, hogy a kihullott hajmennyiség nem termelődik újra. Hajvesztést számos tényező okozhat: nem megfelelő táplálkozás, stressz, pillanatnyi idegállapot, betegség, stb. azonban férfiak esetében a legtipikusabb oka a génekben keresendő.

Az androgén alopéciában érintett férfiaknál a tesztoszteron által termelt hormonok hatással vannak a hajtüszőkre. Egy ún. 5-alfa-reduktáz nevű enzim a férfi tesztoszteront dihidrotesztoszteronná (DHT) alakítja. Orvosilag bizonyított, hogy a megemelkedett DHT szint a felelős azért, hogy a férfi hajtüszők fokozatosan veszítenek erejükből, ami miatt radikálisan lerövidül a haj növekedési, átmeneti és nyugalmi ciklusainak ideje. Férfiaknál tehát az androgén hajhullás fő oka, hogy a hajtüszők túlérzékenyek a DHT-val szemben.

Jó hír azonban az androgén alopéciában szenvedőknek, hogy a Newhair által forgalmazott termékek visszaszorítják a DHT szintet, kontroll alatt tartják a hajvesztést, illetve segítenek a még életképes hajtüszőknek az új hajszálak növesztésében. Nincs igazi gyógymód a hajhullás kezelésére, azonban a webshopunkban forgalmazott DHT blokkolók (hajnövesztő szerek, samponok, balzsamok, hajszeszek, hajhabok) a legújabb fejlesztésű, klinikailag bizonyított készítmények, amelyek megváltoztatják mindazok életét, akik ettől az „állapottól” szenvednek, visszahozva az önbizalmukat és a korábbi magabiztos fellépésüket.