TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Az elvékonyodó hajszálak 5 oka és kezelésük

newhair
2020.03.26 10:22
Az elvékonyodó hajszálak 5 oka és kezelésük

Ha jól áll a frizuránk úgy érezhetjük, hogy a Világ tetején állunk, és mindenre képesek vagyunk. Ezzel szemben, ha nem vagyunk vele elégedettek, rossz lesz a közérzetünk és a motivációnk. A hajunk, a frizuránk az önkifejezésünk és egyéniségünk meghatározó része. Egyfajta portrét ad rólunk, a karakterünkről és a személyiségünkről. Mindezeken túl egy képzeletbeli ablakot is jelent, amivel betekintést engedünk mások számára a pillanatnyi fizikai, mentális és érzelmi állapotunkra.

Azoknál, akiknél megkezdődött a hajszálak elvékonyodása ez nemcsak egy aggasztó tényezőt jelent a kinézet szempontjából, de azt is előrevetíti, hogy elindultak addig nem tapasztalt változások a testükben.

A hajszálak elvékonyodásának 5 alapvető (gyökér)oka ismert. Sajnálatos módon, a hajtüszők különösen érzékenyek a testünkben lévő változásokra, így a hajnövekedési ciklus könnyen felborulhat. Általánosságban igaz, hogy az egészséges hajnövekedési stádiumban a hajtüszők 90% növekedési szakaszban-, míg a maradék 10%-a az ún. elhullási szakaszban van. Ha épp valamilyen változás zajlik a testünkben, az előrevetítheti, hogy megnövekszik az elhullási szakaszban lévő hajszálak aránya a növekedési szakaszban lévőkkel szemben. Az emberek többségénél a hajhullás 50-100 hajszál között van naponta. Ez azonban közel 300 hajszálra is megnőhet, ha a hajszálak elvékonyodását előidéző 5 ok közül bármelyiket is tapasztaljuk.

Míg a legtöbb emberre igaz, hogy a hajszálak vékonyodása néhányszor megjelenhet az életükben, ennek semmiképpen sem szabad egy stagnáló állapotnak lennie. Szerencsére a témában folytatott kutatásoknak és technológiáknak köszönhetően mára már rendelkezésre állnak azok a készítmények, amelyek elősegítik, hogy a hajszálak újra erősek, és egészségesek legyenek.

A hajszálak elvékonyodásának 5 oka:

1. Stressz

A leggyakoribb ok, amely fizikai, mentális és érzelmi hatást vált ki a szervezetre. Stresszes állapotban testünk többféle védelmi rendszert aktivál. Ennek egyik változata, amikor egészegyszerűen nem jut elég vér a bőrsejteknek, így csökken a tápanyag- és oxigén ellátottság. Ebből fakadóan a hajtüszőknél megnövekedik az elhullásban lévők aránya, mivel nem kapnak elég tápanyagban gazdag vért a növekedéshez.

2. Hormonok

Hormonjaink fontos szerepet töltenek be testünk egész működésében. Vannak bizonyos időszakok az életünkben, amelyeknél normális, ha felborul a hormonháztartásunk, úgymint pl. várandóság, gyerekszülés. Ha megindul a hajszálak elvékonyodása és nem ismert az ok, javasolt a hormonok egyensúlyának vizsgálata. Gyakran pont a hajhullás a legjobb indikátora annak, hogy valami gond van a hormonháztartással.

3. Genetika

Nincs igazán mozgásterünk abban, hogy átírjuk a genetikai kódunkat. A DNS-ünk egyedi és egy kivételes szerepben van, hogy térképként irányítja a fizikai, de még a mentális folyamatainkat is. Ha megjelent a hajszálak vékonyodása, nagyon valószínű, hogy valamelyik családtag is ettől az állapottól szenved. Az örökletes kopaszodásnak (AGA – Androgen alopecia) például genetikai okai vannak.

Ha a hajszálak vékonyodása jelen van a család más tagjánál is, fontos, hogy beazonosítsuk az okokat és, amennyiben lehetséges, kezeljük azokat. Ha az okok nem kezelhetőek, még mindig kéznél vannak a legújabb, klinikailag bizonyított bőrgyógyászati készítmények.

4. Diéta

Nap, mint nap hallunk arról, hogy a változatos, rostokban és vitaminokban gazdag táplálkozás milyen meghatározó szerepet tölt be az egészségünk megőrzésében. Szerencsére a legtöbb ember ki tudja úgy alakítani a diétáját, hogy azok egészséges élelmiszereket tartalmazzanak, amelyek a hajszálakat is táplálják. Igyekezzünk minél több Omega 3-at, fehérjét, cinket, szelént, A, B, D és E vitamint fogyasztani, amit a hajszálaink is meghálálnak.

5. Kor

A legtöbb ember tapasztal némi hajhullást a kor előrehaladtával. Ahogy öregszünk, a haj növekedési fázisa lelassul, sőt a hajtüszők végleg befejezhetik a hajszálak növesztését. Az időt nem tudjuk ugyan visszaforgatni, de a legújabb készítmények használatával hatásosan tudunk védekezni az életkorból fakadó sajátosságokkal szemben.

 

A DS Laboratories által kifejlesztett termékek csökkentik a hajhullást és hatásosan küzdenek a haj elvékonyodása ellen. A kiegészítő készítményektől (pl. REVITA kapszula) a balzsamokig valamennyien hozzájárulnak ahhoz, hogy a hajszálak ismét vastagok és erősek legyenek, megküzdve még a hajtüszők DHT-val szembeni túlérzékenységével is. A termékek felveszik a harcot az életkorból fakadó tűnetekkel- és a stressz okozta hajhullással szemben, serkentve a fejbőrt arra, hogy a hajnövekedés ismét a régi ütemben folyjon.