TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Szalonminőségű hajápolás otthon

newhair
2020.04.09 11:44
Szalonminőségű hajápolás otthon

A COVID-19 járvány mindannyiunk életét megváltoztatta. A Kormány által hozott boltzárak és korlátozó intézkedések miatt a fodrászszalonok által nyújtott minőségi szolgáltatások – többnyire – nem elérhetőek beláthatatlan ideig. Míg az élet megállt körülöttünk, a testünknek továbbra is szüksége van figyelemre és törődésre, aminél a hajunk sem kivétel. Szerencsére azonban rendelkezésre állnak olyan megfizethető és professzionális megoldások, amelyek segítenek a sérült haj helyreállításában és a hajszín megőrzésében.

Hajunk állapota egy ablakot formáz, ami betekintést nyújt a külvilág számára a pillanatnyi testi, lelki állapotunkra. Számos dolog létezik, amelyek hajkárosodást okozhatnak, amelyek közül néhányat itt sorolunk fel:

  • genetika,
  • egészségi állapot,
  • gyógyszerek,
  • stressz,
  • betegség,
  • diéta,
  • túlsúly,
  • életvitel,
  • dehidratáltság,
  • napsugárzás káros hatásai, túlzott kitettség esetén, stb.

Bizonyos hajápolási gyakorlatok szintén károsíthatják a hajat, pl:

  • vegyi kezelések, pl.: hajfestés,
  • nedves haj kefélése,
  • forró vízben való hajmosás,
  • hajszálak megégetése, pl. hajvasaló, vagy hajszárító túlzott használatával,

A hajfestés és a hajszőkítés különösen káros lehet a haj számára. Hajszőkítés során egy oxidációs folyamat zajlik, amely eltávolítja a pigmenteket a hajszálakból. Amikor a haj ki van téve egy oxidációs anyagnak, a hajszálak elkezdenek porózussá, törékennyé válni. Ez a folyamat a leginkább káros, összehasonlítva másokkal (pl. napsugárzás, szárazság, hőség).

Néhány károsító tényezőt az ellenőrzésünk alatt tudunk tartani és néhányat nem. Ha a hajunk száraz, törékeny, könnyen töredező, stb. jótékony hatással bír a megfelelő balzsam kiválasztása. A többség bízik a fodrásza tanácsaiban, azonban a hajszalonok – többsége – jelenleg zárva van.

Ha úgy érzi, hogy súlyosan károsult a haja, van lehetőség a megújításra, amelynek már ma hozzákezdhet!

Először is, lehetőség szerint hagyjon fel minden hajápolási szokással, ami káros. Szerencsére az emberek többségének nincs szüksége különösebb hajformázásra ezekben az időkben, így adjon egy kis pihenőt a haja számára, pl. napi hajszárítás, hajvasalás, hajformázás elhagyásával.

Másodszor is, építsen be néhány változtatást az életébe, amelyek jótékonyan hatnak a hajszálakra belülről kifelé, pl. igyon több vizet, egyen egészségesebb ételeket, mozogjon többet és alakítson ki olyan ún. stressz túlélő szokásokat, amelyeket a COVID-19 vírust követően is alkalmazni tud.

Harmadjára, nézze át a hajápoláshoz használt termékeket és azonosítsa be azokat, amelyek többet ártanak, mint használnak. Samponok és balzsamok gyakran tartalmaznak káros vegyületeket, amelyek ártalmasak lehetnek, különösen akkor, ha ezek alkalmazásával még az ún. magas hőmérsékletű eszközöket is használunk (pl. hajszárító, hajvasaló, hajsütővas stb.)

 

Hogyan juthatok hozzá a szalonminőségű termékekhez otthon?

Szerencsére a szalonminőségű hajápolás már otthon is elérhető. A DS Laboratories célja, hogy a legmagasabb minőségű termékeket biztosítsa, innovatív technikát alkalmazva a hajszálak helyreállítása és visszanövesztése érdekében. A webshopunkban forgalmazott termékek a legújabb fejlesztések eredménye, amelyek hatásosságát klinikai vizsgálatok igazolják.

A professzionális szintű hajápolás manapság már házhoz szállítható a fodrászszalonokban megszokott szolgáltatások árának töredékéért.