TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Vajon visszafordítható a hormonális hajhullás?

newhair
2020.08.26 11:40
Vajon visszafordítható a hormonális hajhullás?

A válasz: igen, csak kövesd ezeket a lépéseket

 

A haj egy fontos tényezője megjelenésünknek és az önkifejeződésünknek. A hajszálak elvékonyodása azonban károsan hat lelkivilágunkra és az általános lelkiállapotunkra. Sajnos sokan szenvednek önértékelési zavarokkal, akik a hajszálak elvékonyodását, vagy a hajhullást tapasztalják.

A hajszálak elvékonyodása nemcsak az érzelmi állapotunkra van hatással, hanem sokat elárul a fizikai egészségünkről is. Szemben az egészséget megőrző, javító készítményekkel, gyógyszerekkel, nem vásárolhatunk olyan termékeket, amelyek jótékony hatása egyből érződik a hajunk minőségében. A hajhullás mögött gyakran a hormonok bújnak meg.

Szerencsére azonban megfelelő kezeléssel és termékek használatával, a hormonális haj vékonyodás visszafordítható.

Első lépés: Kezeld a mögöttes okokat!

Az első teendő, hogy keresd fel az orvosod. Annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy hormonális eredetű-e a hajhullásod, egy vérvizsgálat hamar rámutathat, hogy vajon valamely hormon alul-, vagy túlműködik a szervezetedben.

Hormonális hajhullást okozhat, ha valamely hormon nincs egyensúlyban. Ha a tesztoszteron a tettes, nincs más lehetőség csak a DHT szinted kezelése. Ha azonban más hormonok okozzák a hajszálak vékonyodását, mint a T3 vagy T4 (pajzsmirigy hormonok) vagy az ösztrogén, kínálkozik néhány lehetőség számodra.

A hipotireózis, vagy más néven pajzsmirigy alulműködés mind a nőket, mind a férfiakat egyaránt sújthatja. Ha nő vagy, akkor az alacsony ösztrogénszint okozhat hajhullást. Néhány fogamzásgátló, vagy hormon-helyettesítő terápia pozitív hatással lehet a haj növekedésére és a haj megvastagodására. A gyógyszerek cseréje az első lépést jelentheti abban, hogy visszafordítsd a hormonális haj vékonyodásának folyamatát.

Második lépés: Hagyd a hajadat pihenni!

A nők gyakran viszik túlzásba a haj formázását azért, hogy elérjék a kívánt megjelentést. Ami egyrészt teljesen érthető, hiszen részben erre van kihegyezve a nőiesség: társadalmilag teljesen elfogadott, hogy az öltözködésünk mellett a frizuránkat is kreatívan hordjuk.

Ennek azonban ára van!

A hajat formázó forró eszközök, festékek káros hatással vannak a hajhagymákra. A haj ilyen formán történő károsítása súlyos hatással van a haj vastagságára nézve. Nem megemlítve azt a tényt, hogy ezek a kezelések gyakran okoznak fejbőrgyulladást, ami még súlyosabb következménnyel járhat a haj növekedését illetően.

Ha hormonális hajvékonyodástól szenvedsz, beszélj a fodrászoddal: pihentessétek a frizurát, változassatok rajta, hagyjátok meg a természetes hajszínét és próbáljatok ki természetes összetevőjű készítményeket.

Harmadik lépés: Használj megfelelő termékeket!

Hasonlóan a bőrünkhöz, a hajunk is egy szivacsként működik, ami felszív mindent a környezetünkből. A haj mindennap ki van téve a mérgeknek, így fontos pontosan tudni azt, hogy mit teszünk a hajunkra. Néhány termék aktívan visszafordítja a hormonális haj vékonyodását.

A minoxidil tartalmú termékek évtizedek óta ismertek és számos embernek segítettek a haj visszanövesztésében a szisztematikus használatuk mellett. Gyakran azonban az emberek fejbőr irritációt tapasztalnak az ilyen összetevőjük termékek használatától.

A férfiaknak, akik hormonális hajhullástól szenvednek ajánlott a Spectral.DNC-N használta. A termék 5% Nanoxidilt tartalmaz, egy olyan összetevőt, ami elősegíti a haj visszanövekedését és küzd a DHT okozta hajhullással szemben mellékhatások nélkül. A Spectral.CSF kifejezetten nőknek készült és még az erősen igénybevett haj esetén is kifejti jótékony hatását.

Negyedik lépés: Csökkentsük a stresszt!

A hormonok hatással vannak a stresszre is. A stressz hormon (kortizol) pusztító hatást fejt ki a hajtüszőkre. Míg a stressz része az életünknek, és egy természetes válasz a külső behatásokra, fontos, hogy csökkentsük a stressz szintet az életünkben. Nézd át a napi teendőket és döntsd el, hogy mi fontos és mi nem. Meglátod, a hajad és az életminőséged is meg fogja hálálni.

Ötödik lépés: Étkezz megfelelően!

A hajtüszőknek szükségük van specifikus tápanyagokra az optimális növekedés és vitalitás érdekében. Ha szeretnéd növelni a fejbőrödön lévő egészséges hajtüszők számát és visszaállítani a haj fényét és ragyogását, az egészséges diéta kritikus fontosságú. Bizonyosodj meg róla, hogy egészséges ételeket fogyasztasz!

Győződj meg róla, hogy az étrended tartalmazza az alábbiakat:

  • magas fehérjeszint,
  • magnézium,
  • vas,
  • cink,
  • biotin,
  • D vitamin,
  • keratin

Ha kétségeid vannak, hogy az étrended nem tartalmazza eléggé a fentieket, fogyassz melléjük táplálék kiegészítőt.