TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Hogyan előzzük meg a hajhullást?

newhair
2020.10.28 19:41
Hogyan előzzük meg a hajhullást?

Mindannyian hallottunk már ezernyi megoldásról, ami segít a hajhullás megelőzésében és a hajkorona helyreállításában, azonban kitalálni, hogy melyik fog működni nem könnyű feladat. Gyakran a megoldás megtalálása próbálkozások hosszú sorát vonja maga után, és a megfelelő kezelés megtalálása attól fog függni, hogy megtaláltuk-e a hajhullás okát. Néhány esetben a hajhullás csak átmeneti jellegű, pl: gyerekszülés, stressz. Az emberek többsége azonban az élete jelentős részét úgy éli le, hogy semmit nem tesz a hajkoronájának megőrzésért. A hajhullás megelőzése és kontroll alatt tartása egy állandó folyamat. Fontos leszögezni, hogy nincs igazi gyógymód a hajhullásra. A hajhullás megelőzéséhez és késleltetéséhez azonban nem kell mást tenned, mint megfogadnod az alábbi tippeket, amelyek a DS Laboratoire vásárlóinak millióinál már beváltak.

Diéta és a táplálék kiegészítők

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy megelőzd a hajhullást, ha egészségesen táplálkozol. A haj növekedéséhez a szervezetednek szüksége van az alapvető tápanyagokra, amit az elfogyasztott élelmiszerekből szerzel. Azok az emberek, akik hiányt szenvednek bizonyos vitaminokban, ásványokban és fehérjékben, sokkal nagyobb eséllyel néznek szembe a hajhullással. Tekintve, hogy a táplálkozás az egyik olyan dolog, amit a legtöbben kontroll alatt tudunk tartani, ez az első dolog, amire gyanakodnod kell, ha hajhullásban szenvedsz.

Először is győződj meg arról, hogy kellő mennyiséget fogyasztasz az alábbi tápanyagokból:

  • Fehérje – A haj alkotóelemei a fehérjék, úgymint a keratin. Bizonyosodj meg róla, hogy elegendő fehérjét tartalmaz az étrended, meghosszabbítva így a haj anagén (avagy növekedési) fázisát, megőrizve egészségét és erejét.
  • A, B, C, D és E vitaminok. A vitaminok számos funkciót betöltenek az emberi szervezetben és a többségük szerepet játszik a sejtek növekedésében, beleértve a hajtüszők növekedését. Az A vitaminban például retinoid található (a retinol, retinal, és retinolsav összefoglaló neve, az A vitamin származékos családja), ami a hajnövekedés motorját adja. Ez a vitamincsalád ugyancsak hasznos szerepet tölt be a faggyúképződésben, ami alapvető a fejbőr egészségére nézve.
  • Biotin, vagy másnevén H vitamin. Biotin egy vízben oldódó vitamin, ami segít a tápanyagot energiává alakítani. Biotin hiányban szenvedőknél előfordul, hogy a bőrük gyengébb és a hajuk vékonyabb. Ebből adódóan sokan szednek biotint táplálék kiegészítőként, ami növeli a haj vastagságát és hosszúságát.
  • Ez az ásvány alapvető fontosságú, mert segíti az oxigén áramlását az erekben keresztüljárva így az egész szervezetet. A megfelelő mennyiségű vas bevitele azt eredményezi, hogy a hajtüszők megkapják a megfelelő oxigén mennyiséget ahhoz, hogy gyorsabban és hosszabb ideig növekedjenek a haj növekedési fázisában.
  • Cink – A cink hiánya gyakran okoz hajhullást. Ez az ásvány elengedhetetlen a sejtek működésében és a szövetek (pl. hajtüsző) regenerálódásában.

Ezek az alapvető ásványok mind megtalálhatóak a gyümölcsökben, zöldségekben, húsban, dióban és a magokban. Sokan, akik a teljes testük egészségének megőrzését tűzték ki célul, az ún. Mediterrán diétára esküsznek, mert gazdag halban, fehérjékben, zöldségekben, dióban, növényi olajban és gyümölcsben.

Azok számára azonban, akik úgy gondolják, hogy a megfelelő diéta önmagában nem elegendő a hajuk táplálásához, a táplálék-kiegészítők nyújtanak támogatást a szükséges ásványok és vitaminok biztosításában. Ilyen például a Foligain által forgalmazott táplálék kiegészítő kapszula, amely az összes esszenciális tápanyagot tartalmazza, amelyre szükséged lehet a hajhullás elleni küzdelemben.

 

Hajápolás

A hajápolás hatással van a hajad egészségére és a haj növekedésére. Az ún. nyers, durva hajápolási technikákat alkalmazóknál, ilyenek pl. a vegyi kezelések, hajfestés, forró hajformázó eszközök használata, stb. nagyobb valószínűséggel sérülnek a hajtüszők, megnövelve így a hajhullás valószínűségét.

A hajtüszők sérülését okozza továbbá a haj túlzott nyomása, vagy húzása, pl. nagyon szűkre vett lófarok. Ezen túlmenően szintén károsítja a hajat, ha valaki gyakran, túlzott mértékben tekergeti, pödörgeti a haját, vagy egyszerűen túlfesti azt.

Általában véve, az 1-3 nap közötti hajmosás segít a faggyú termelés visszaszorításában és a mérgek, allergének eltávolításában. A legideálisabb sampon megtalálása és alkalmazása csodákra képes a hajad egészségére nézve. Néhány sampon olyan összetevőket tartalmaz, amelyek aktívan segítik elő a hajad növekedését. Olyan sampon és balzsam kombinációt célszerű keresni, amelyekben megtalálhatóak az alábbi összetevők:

  • Koffein,
  • Taurin,
  • Ketokonazol,
  • Biotin,
  • Rézpeptid,
  • Almakivonat,

Ezen összetevők mindegyike megtalálható a Revita prémium minőségű hajnövekedését elősegítő termékeiben.