TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Dermaroller előnyei

newhair
2021.01.05 17:28
Dermaroller előnyei

Az utóbbi évtizedben a dermaroller egy kozmetikai eszközként terjedt el a szépségiparban és a mikro tűk használata egy közkedvelt gyógymóddá vált mind a bőrgyógyászok, mind a hajhullásra specializálódott szakemberek körében. Bőrgyógyászok és a vásárlók esküsznek ennek a piciny eszköznek a fejbőrön keresztül kifejtett jótékony hatására és a hajnövekedésében játszott szerepére.

A dermaroller használata során ismétlődő szúrásokat ejtünk a fejbőrön sterilizált mikro tűk segítségével.

De mi teszi olyan hatékony eszközzé? Miért látják az emberek, hogy a használata elképesztő eredményeket produkál? Mi történik pontosan a fejbőrön? A válasz egyszerű: ezek a parányi tűk a testünk saját regeneráló képességét serkentik:

  • a hegesedés és a hiperpigmentáció megjelenésének csökkenése,
  • kollagén és elasztin termelődés a fiatalos kinézet érdekében,
  • a sejtaktivitás serkentése a hajnövekedésért,
  • megnövekedett vérbőség a kezelt területen, stimulálva a test gyógyító képességét.

Most biztosan ez az egész nagyszerűnek hangzik, de vajon hogy képes egy kis darab fém és műanyag ilyen összetett hatást gyakorolni? Hogy megértsük a mikro tűk használatának előnyeit, először is meg kell értenünk ennek a kezelésnek a sejtszinten kifejtett jelentőségét. Számos tanulmány született a témában, amelyek egytől-egyig bemutatják a pozitív hatásait az eszköznek, amelyet a bőr és a hajhullás kezelésében fejt ki.

Mikro tűk használata

A mikro tűk használata során okozott kicsiny mértékű trauma serkenti a bőr regenerálódását minimális kárt okozva így a felhámban. A használata fájdalommentes.

Használatuk széles körben visszaigazolást nyert és különösen figyelemre méltó eredményeket produkált az őssejtek stimulálásában. Ezek a sejtek kulcsfontosságúak a haj növekedésére nézve.

Mint ilyen, a mikro tűk alkalmazása egy kitűnő kiegészítő eszköznek bizonyult a hajhullás kezelésében, különösen 5% hatóanyag tartalmú minoxidil, vagy 5% hatóanyag tartalmú nanoxidil alkalmazása mellet. Egy Androgén Alopéciával foglalkozó tanulmány is visszaigazolta, hogy a dermaroller alkalmazása felgyorsítja a helyi kezelésben használt termékek jótékony hatását.

A mikro tűk használatának gyógyító hatása továbbá visszaigazolt a pattanásban, hiperpigmentációban és az öregedő fejbőrben szenvedőknél. Új kollagén és elasztin termelődés figyelhető meg a kezelt felületeken, ami a bőrszín természetes színének növekedését, sebhelyek és ráncok csökkenését és összességében a bőr egy fiatalosabb megjelenését eredményezik.

 

Miért érdemes kipróbálnia a mikro tűket?

Az alábbi esetekben érdemes megfontolnia dermaroller használatát:

  • Amennyiben szeretné a hajnövekedést serkenti ott, ahol elvékonyodó hajszálakat talál.
  • Ha nemrégiben fejezett be egy hajhullás elleni kezelést és úgy érzi, hogy a javulás nagyon lassú, vagy nem következett be.
  • Ha csak most kezdett hozzá egy hajhullás elleni kezelésnek és ki akarja próbálni, hogy a kívánt hatást hogyan tudná felgyorsítani.