TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Newhair - hajhullás elleni készítmények
Blog

Hogyan mossunk helyesen hajat?

newhair
2023.01.15 19:19
Hogyan mossunk helyesen hajat?

Tudtátok, hogy a hajmosás önmagában még nem elegendő hajápolás? Jól is kell csinálni ahhoz, hogy fürtjeid egészségesnek érezzék magukat.

A hajmosásnak van néhány egyetemes szabálya, amely segíthet ápolni a hajad, hajtípustól függetlenül.

Ezt a hat tippet érdemes megfogadnod, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a napi hajmosási rutinodból.  Ha odafigyelsz erre, hidd el az eredmény már rövid időn belül jelentkezik.

  1. szabály: Válaszd ki a megfelelő sampont

Az első dolog, amit tenned kell, hogy olyan sampont választasz, amely megfelel a hajtípusodnak, az igényeidnek és a céljaidnak. Rengeteg sampon létezik, ezért nem könnyű a választás.

2.Szabály: Alaposan nedvesítsd be a hajad

Győződj meg róla, hogy a hajad mindenhol vizes legyen, mielőtt elkezdenéd a sampon használatát. Így a samponnak esélye lesz arra, hogy elvégezze a munkáját anélkül, hogy megfosztaná a hajat a természetes olajoktól, és megakadályozza, hogy a túl gyorsan kiszáradjon.

Állj a folyó víz alá, és óvatosan fésüld át az ujjaiddal, hogy megbizonyosodj annak megfelelő nedvességéről.

  1. szabály: A sampont a fejbőrre összpontosítsd

A legtöbb szalonban a hajmosás első lépése a sampon fejbőrbe történő bemasszírozása, azért mert a fejbőrön vannak a hajgyökerek, és ott találhatók az olajmirigyek. Itt termeled ugyanis a legtöbb faggyút, ráadásul a frissen nőtt hajad is található. A fejbőrödbe újbegyeiddel masszírozd be a sampont, hogy megszabadulj a felgyülemlett faggyútól és szennyeződésektől. Soha ne vakard, mert az gyulladáshoz vezethet!

A hajvégek általában vékonyabbak és szárazabbak a fejbőrtől indulva, így hajlamosabbak arra, hogy a hajmosástól jobban kiszáradjanak, ezért azt a végén samponozd.

 

  1. Szabály A balzsam használata

Ajánlott, hogy csak a hajad közepére és a hajvégekre vigyél fel hajbalzsamot, mivel ezek a legvékonyabb és legszárazabb részek, ezért igénylik a legtöbb hidratálást.

Ha a fejbőrre is használsz hajbalzsamot, az túlzott olajképződéshez és felesleges faggyú felhalmozódáshoz vezethet, aminek oka, hogy a fejbőr természetes módon faggyút termel táplálva a hajgyökereket.

  1. Szabály: Akkor moss hajat, ha szükséges

Minden ember fejbőrének és hajának igényei eltérőek, így a hajmosás gyakorisága is.

Dönthetsz úgy, hogy gyakrabban mosol hajat, ha:

  • párás éghajlaton élsz,
  • sok hajápolószert használsz,
  • gyakran sportolsz, és izzadsz.

 

Tanácsos minden hajmosás után balzsamot használni!

Ha azonban nem jársz ki túl gyakran otthonról, vagy szárazabb éghajlaton élsz, elég lehet heti két-három hajmosás. A hajad jelezni fog, mikor van szüksége hajmosásra – elkezd túlzottan zsírosodni és laposodni. Bizonyos esetekben a fejbőröd viszketni is kezdhet.

  1. szabály Kerülj néhány összetevőt!

Ha ismered a hajtípusodat és annak igényeit, akkor könnyebben felismerheted, hogy mely összetevőktől kell távol maradnod.

Figyelj a következőkre!

  • Szulfátok

Ezek az erős tisztítószerek felelősek a habzásért, és segítenek eltávolítani a szennyeződéseket a fejbőrről, azonban a természetes olajokat is eltávolíthatják a hajból. Ha már eleve száraz és törékeny a hajad, a szulfátok irritálhatják a fejbőrt. A szulfátmentes samponok különösen hasznosak a göndör hajú emberek számára.

  • Szilikonok

A szilikon műanyagból készül, egészen pontosan polimerekből, melyeket kémiai eljárással állítanak elő.


Nagy a molekulaszerkezetük, mely lehetővé teszi, hogy bármilyen hajszálon finom filmréteget képezhessen, és a hajvégeket is lezárja.

 

Bár a szilikonok általában biztonságosak, túlzott használatuk felhalmozódást eredményezhet. Ennek oka, hogy a szilikon védi a hajhagymát, mivel "filmet" képez rajta, de ha nem tisztítjuk ki teljesen, megakadályozhatja, hogy más egészséges összetevők táplálják a fürtjeidet. Elzárja a fejbőrt a levegőtől, és akár korpásodást is okozhat.

Mindezek ellenére a szilikon isteni ajándék a durva, vastag, göndör és száraz haj számára.

A gyenge, vékony szálú hajra ezért a szilikonos sampon nem ajánlott, mert a szilikon elnehezíti a hajat, az kevésbé lesz formázható.

  • Ásványi olajok

Általános vélemény szerint az ásványi olaj elősegíti a haj növekedését, de nincs elég tanulmány, amely alátámasztaná ezt. Ehelyett olyan felhalmozódást eredményezhet, amely megakadályozza, hogy a tápláló anyagok behatoljanak a fejbőrbe, és viszketést, ekcéma fellángolását és kiütéseket okozhat.

A hajápolás valójában arról szól, hogy ismerjük a hajtípusunkat és annak igényeit. Ezért ügyeljünk a megfelelő összetevőkre a hajápoló termékünkben, amellett, hogy tudjuk, mikor és hogyan mossuk meg.

Ha utánajársz, mire van szüksége hajadnak, és követed az általunk adott tippeket, pillanatok alatt egészséges lesz a hajad és a fejbőröd. Ehhez nagy segítséget nyújtanak weboldalunkon lévő kiváló minőségű samponjaink, amelyek közül a Revita CBD sampont több mint 20 összetevőt tartalmaz.

Sok sikert kívánunk az új hajápolási rutinodhoz.